Таймс: Ашраф се жени след кратка любовна връзка
Таймс: Ашраф се жени след кратка любовна връзка / netinfo

Палестинският лекар, измъчван 8 години в либийски затвор, описа как се почувствал като новороден, след като предложил брак на жената, която познава само от две седмици след драматичното му освобождаване от Либия, пише "Таймс".

Общи приятели уредили среща между Ашраф ал Хаджудж и Оля Мегова, за която знаели, че се е влюбила в палестинския лекар, докато го гледала по телевизията, допълва вестникът.

Ал Хаджудж, на 37 години, който получи българско гражданство като част от сделката за освобождаването на медиците, заяви, че сега иска да започне втори живот. В интервю за "Таймс" Хаджудж заявява, че по време на разпитите в либийския затвор три пъти е бил инжектиран с вещество, за което надзирателите твърдели, че е вируса на СПИН.

Вестникът цитира и предишни интервюта, в които палестинецът описва мъченията, на които медиците са били подложени, за да подпишат признания, включително електрошокове на гениталите, а в неговия конкретен случай как бил привързан за метален прът и въртян като "печено пиле".

Мегова изпитала силна привързаност към Хаджудж преди още да се срещнали, тъй като неин брат е бил държан в затвор в Дубай до 2005 г. по обвинения, които нейното семейство смята за несправедливи, уточнява "Таймс".