Тайм: Кастро болен от рак в терминална фаза
Тайм: Кастро болен от рак в терминална фаза / netinfo

Кубинският президент Фидел Кастро страда от рак в терминална фаза и може никога да не оглави отново страната. Това твърди американското списание "Тайм" в Интернет сайта си, като цитира неназовани високопоставени представители на американското правителство.

"Тайм" подчертава, че тази хипотеза, защищавана от американските разузнавателни служби, може да се окаже погрешна, но един от журналистите, подписали статията в Интернет сайта на изданието - Тим Бъргър - заяви по Си Ен Ен, че е имало много слухове за здравословното състояние на Кастро през последните десетилетия, но този път се опира на точни неща и това дава известна достоверност на информацията.

Фидел Кастро, който понесе сериозна операция в края на юли, все още се възстановява и ще се върне на поста си, "за да ръководи революцията". Това казва ръководителят на кубинската дипломация Фелипе Перес Роке в статия, излязла в сряда във в. "Гранма". Фидел Кастро, който временно отстъпи поста на брат си Раул, не се е появявал по телевизията или на снимки след срещата на върха на необвързаните преди три седмици в Хавана.