Състоянието на Хосни Мубарак е стабилно
Състоянието на Хосни Мубарак е стабилно / снимка: Reuters, архив

Състоянието на бившия египетски президент Хосни Мубарак е стабилно, но не се е подобрило и засега няма планове той да бъде преместен от курорта на Червено море Шарм ел шейх, предаде Ройтерс, като се позова на военен източник.

Пожелалият анонимност източник заяви, че бившият президент се храни съвсем малко и е на системи. Медицински източник в Шарм ел шейх, където е хоспитализиран Мубарак, каза, че състоянието му е нестабилно. Мубарак е задържан за 15 дни за разпити в рамките на разследване на корупционни схеми и убийства на протестиращи.

Около 300 души протестираха днес пред болницата в курорта, предаде ДПА. Те призоваха Мубарак да напусне Шарм ел шейх, тъй като присъствието му се отразявало отрицателно на туризма и бизнеса в района. Едновременно с това група от няколко десетки души участваха в отделна демонстрация в подкрепа на Мубарак пред болницата.

На 11 февруари тази година 82-годишният Мубарак бе принуден да се оттегли от властта след 18-дневно народно въстание срещу неговото управление. Оттогава той не се изявява публично и живееше в курорта Шарм ел Шейх на брега на Червено море. В края на президентството си Мубарак страдаше от различни заболявания и претърпя операция на жлъчката.