/ ThinkStock/Getty Images
Австралийски сърфист разказа как е успял да доплува обратно до брега и да измине стотици метри, за да получи помощ, след като е бил нападнат от голяма бяла акула, съобщи АФП.

29-годишният мъж заяви, че се е наслаждавал на "нормални дни на сърфиране" в неделя на остров Кенгуру - край южното крайбрежие на Австралия - когато изпитал усещане за "удар от камион" от лявата си страна. "Ухапа ме за гърба, дупето и лакътя и откърти парче от дъската ми", казва сърфистът в изявление. "Зърнах акулата, когато тя се отдръпна и изчезна".

Полицията съобщи, че очевидец е взел мъжа от залива и е бил посрещнат от фелдшерите по пътя към главния град на острова Кингскот. Шефът на екипа на линейката Майкъл Ръшби каза пред Nine News, че е помогнал за стабилизирането на мъжа, който е страдал от "сериозни разкъсвания", преди да организира авариен въздушен транспорт до континента. Полицията от Южна Австралия заяви, че нараняванията на мъжа не се смятат за животозастрашаващи.

"Чувствам се невероятно щастлив и благодарен и съм оптимист, че ще се възстановя напълно", каза мъжът в изявлението си. Досега тази година е имало осем фатални нападения от акули в австралийски води, сочи статистиката на Австралийското общество за опазване Таронга.
БГНЕС