Съобразителна българка спаси отвлечения си баща в Италия
Съобразителна българка спаси отвлечения си баща в Италия / снимка: БГНЕС

Българско момиче спаси отвлечения си баща и помогна за арестуването на двамата му похитители, съобщава вестник "Куотидиано ди Калабрия".

Двама чужденци, 32-годишен мароканец и 28-годишен македонец, бяха арестувани от карабинерите в Лезина (провинция Фоджа) по обвинение в отвличане и саморазправа.

Историята започва с пари, дадени назаем от мароканеца на негов приятел, българин на 46 години, който частично погасил заема и тръгнал да работи в Калабрия. Притиснат от настояванията да погаси изцяло заема, българинът се върнал в Лезина с намерението да потърси споразумение, но бил хванат, вързан и отведен в полето. Принуден е бил да телефонира на дъщеря си, която се намира в Калабрия, и да й поръча да преведе сумата от 600 евро на агенция в Лезина, в противен случай щял да бъде убит.

Девойката обаче разкрила всичко на карабинерите в Калопецати (провинция Козенца). Така е бил извършен фиктивен превод на парите до посочената от похитителите агенция, където е било организирано наблюдение.

Македонецът се явил да изтегли парите и бил арестуван. Малко след това военните полицаи арестували и неговия съучастник, пише всекидневникът.

В информацията не се споменават имена или техните съкращения.

Лезина е община с население над 6000 души в провинция Фоджа на областта Пулия. Калопецати има около 1300 жители и се намира в провинция Козенца на областта Калабрия. (БТА)