Пол Манафорт
Пол Манафорт / Gulliver/Getty Images
Американски федерален съдия във Вашингтон отмени днес пускането под гаранция на Пол Манафорт - бившия шеф на предизборната кампания на президента Доналд Тръмп - което автоматично го праща в затвора в очакване на съдения процес срещу него, предаде Ройтерс.

Ексшефът на кампанията на Тръмп се предаде на ФБР, обвиняват го в заговор

Съдия Ейми Джаксън взе това решение, след като миналата седмица екипът на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., обвини Манафорт и един от неговите сподвижници, Константин Килимник, в опит за подкупване на свидетели по делото. Бившият шеф на кампанията на Тръмп не се призна за виновен по това обвинение.

Първото обвинение срещу Манафорт бе отправено през октомври и тогава той бе поставен под домашен арест, като трябваше да носи електронно устройство за контролиране на придвижването му. Делото е насрочено за септември. В щата Вирджиния срещу него се води дело и по други обвинения, което е насрочено за идния месец.

Шефът на предизборния щаб на Тръмп е работил в полза на руски милиардер
 
Тръмп, очаквано, изрази недоволство от днешното съдебно решение, предаде Франс прес. "Еха, каква сурова присъда срещу Пол Манафорт, който е представлявал Роналд Рейгън, Боб Доул и много други високопоставени представители и кампании. Не знаех, че Манафорт е босът на мафията", написа Тръмп в Туитър.
 
Няма издадена присъда срещу Манафорт, отбелязва Франс прес.
БТА