/ Gettyimages
Американски областен съдия отново отказа да облекчи условията за пускането под гаранция на Пол Манафорт - бившия шеф на кандидат-президентската кампания на Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.
 
Пол Манафорт готов да плати 12 млн. долара да избегне домашния арест

Съдия Ейми Джаксън каза, че Манафорт и неговия сподвижник Ричард Гейтс трябва да предоставят повече финансова информация. Тя посочи, че има въпросителни относно някои от имотите за 12 млн. долара, които Манафорт предложи като гаранция в замяна на снемане на ограниченията от наложения му домашен арест. Съдията визира по-конкретно няколко доживотни застраховки, вложени в тръст и издадени на името на неговата съпруга.
 
Манафорт и Гейтс са поставени под домашен арест

Манафорт и Гейтс не се признаха за виновни по обвинението от 12 пункта, предявено срещу тях в рамките на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. и за потенциален сговор на някои хора от кампанията на Тръмп с руснаците.
 
Бившият шеф на кампанията на Тръмп платил скандална сума за лъскави костюми

Миналата седмица съдията вече отхвърли първото искане на Манафорт и Гейтс за облекчаване на гаранционните условия. Днес тя каза, че не е много склонна да разреши на двамата да пътуват свободно в чужбина, а по-скоро би изисквала от тях да стоят в района на Вашингтон, като искат предварително разрешение за всяко такова пътуване.
БТА