Светът подкрепя борбата с нелегалната миграция
Светът подкрепя борбата с нелегалната миграция / netinfo
Мнозина анкетирани в САЩ и други западни държави, но също и в развиващи се страни, подкрепят затягане на мерките в борбата с нелегалната имиграция, сочи допитване, цитирано от Асошиейтед прес. Проучването на общественото мнение е извършено от Центъра Пю в 46 държави, включително България, плюс палестинските територии. Анкетата е проведена в държави от двете Америки, Европа, Африка и Азия.

Единствено в Южна Корея и палестинските територии мнозинството анкетирани са против по-строги имиграционни политики. В Япония мненията "за" и "против" са поравно. Навсякъде другаде подкрепата за по-строги ограничения преобладава. Тя е най-силна в Африка, и Южна Азия. Други резултати от изследването показват, че две трети от руснаците предпочитат силен лидер, отколкото демокрация.

Това е най-слабата подкрепа за демокрацията от всички изследвани страни, отбелязва АП. Като цяло цари съгласие, че понякога е нужна военна сила за поддържане на реда в света. Несъгласие по този въпрос изразяват само мнозинството анкетирани в Германия, Словакия, България, Египет, Йордания и Южна Корея.