Светът отбелязва рождения ден на Джако
Светът отбелязва рождения ден на Джако / БГНЕС

Почитателите на Майкъл Джексън по цял свят почитат днес паметта на любимия си изпълнител. Кралят на поп музиката е роден на 29 август 1958 г. и днес щеше да навърши 51 години. Джексън почина на 25 юни в Лос Анжелис. Втората аутопсия на тялото му показа, че причина за смъртта е употребата на свръхдоза силно обезболяващо. След внезапната кончина на Джексън семейството му обяви, че 29 август е датата, на която той ще бъде погребан. След това обаче траурната церемония беше отложена за 3 септември в тесен семеен кръг.

Братята на Майкъл Джексън ще отбележат 51-вия му рожден ден с два концерта в памет на починалия на 25 юни Крал на попа. Джърмейн, Джаки, Тито и Марлън Джексън ще излязат на сцената на лондонската 02 Арена. Точно там Кралят на попа трябваше да изнесе серия от концерти това лято. Паралелно по цял свят ще се съберат фенове за най-масовите танци с легендарните стъпки на Краля.

В София това ще се случи точно в 13 часа пред НДК, разказва председателката на един от най-големите фен клубове на Майкъл Джексън в България Анна Янкова: „Всички фенове, плюс членове на денс трупите ще танцуват заедно. Това е хореография от клипа на Майкъл Beat It, който всъщност стана нещо като официален танц след като той почина. Другото, което ще направим, е, тъй като съвпада с концерта на Мадона, да почетем Майкъл, като си сложим по една бяла ръкавица".

Кметът на Лас Вегас Оскар Гудман вече обяви 29 август за "Ден на Майкъл Джексън". Днес там се очакват поредица от концерти в негова чест. За да отбележат рождения му ден, хиляди почитатели на звездата се очакват и в Проспект Парк в Бруклин, Ню Йорк. Още сутринта започна голямо парти и пред "Джексън Стрийт", щата Индиана - родната къща на Майкъл. Подобен спектакъл готвят и феновете му в центъра на Прага.