Светът на рок музиката скърби за Джо Кокър
Светът на рок музиката скърби за Джо Кокър / Guliver/Getty Images

Светът на рок музиката скърби за починалия в понеделник певец Джо Кокър, като знаменитости от калибъра на Пол Маккартни, Ринго Стар и Брайън Адамс изразиха своята печал по повод кончината му, съобщават ТАСС и Франс прес.

"Много ми стана тъжно, когато научих за смъртта на Джо, каза развълнуван бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни. Той беше добро момче от Северна Англия и аз много го обичах. Харесваше ми неговият стил на пеене. Много ми стана приятно, когато той направи кавър на нашата песен With A Little Help From My Friends. И до днес помня как той и продуцентът му Дани Кордел ми пуснаха демо записа в студиото ми. Беше зашеметяващ - те цялостно бяха преобразили песента и я бяха превърнали в химн на соул музиката. Винаги съм му бил благодарен за това".

Маккартни припомни,че дълги години Кокър е бил един от най-добрите му приятели. Пол много се притеснил, когато научил за неговото раково заболяване. "Той винаги ще ни липсва", заяви бившият член на Ливърпулската четворка.

Своите съболезнования изрази и другият жив член на Бийтълс - Ринго Стар: "Прощавай приятелю и Бог да те благослови. Мир и любов от един от твоите най-верни приятели!".

Брайън Адамс написа: "Почина Джо Кокър. Почивай в мир, приятел, ти беше един от най-добрите певци в историята на рока!".

Солистът на американската група "Аеросмит" Стив Тайлър сподели: "Ние винаги сме те обичали. Винаги и ще скърбим за теб. Почивай в мир!".

Пианистът на групата "Йес" Рик Уейкман си спомни с тъга за Джо Кокър: "Неговият глас беше уникален. Това, което ни завеща, ще живее с нас още дълги години!"

Източник: БТА