Ако не сте били в Швейцария през есента, значи е време да поправите тази грешка. Иначе ще пропуснете да видите един приказно-цветен есенен килим и страхотна атмосфера. 

Може би неслучайно чистотата и прецизността на швейцарските градове са калени от заобикалящите ги величествени разкошни пейзажи.

Многобройни езера, вкусен шоколад, забележителна архитектура, гостоприемно население, разкошни часовници и необятни планини - Швейцария е всичко това.
Ако не сте били в Швейцария през есента, значи е време да поправите тази грешка. Иначе ще пропуснете да видите един приказно-цветен есенен килим и страхотна атмосфера. Може би неслучайно чистотата и прецизността на швейцарските градове са калени от заобикалящите ги величествени разкошни пейзажи. Многобройни езера, вкусен шоколад, забележителна архитектура, гостоприемно население, разкошни часовници и необятни планини - Швейцария е всичко това. / БГНЕС
Днес е Световният ден на планините. През 2003 г. генералната асамблея на ООН фокусира вниманието към проблемите на развитието на планинските райони и необходимостта от оказване на помощ на хората, живеещи в планините.

В планините е съсредоточено биологическото разнообразие и те са едно от най-популярните места за почивка. Те са и своеобразен ресурс на културно многообразие, знания и наследство.

Планините заемат почти 1/4 от сушата и са източник на средства за съществуване на почти 12% от населението на планетата.

Като следствие от замърсяването на околната среда населението на планинските райони все по-често се сблъсква със суша, глад, увеличаване на случаите на свлачища, наводнения и други стихийни бедствия.

Последиците от тези проблеми водят до регионални конфликти, разпространението на тероризма, увеличаване броя на бежанците и загуба на човешки потенциал.

В специална резолюция генералната асамблея на ООН призовава международното общество да организира мероприятия с цел по-добрата пропаганда на значението на развитието на планинските райони.
 
БГНЕС