Сватба в Кремъл - говорителят на Путин се жени
Сватба в Кремъл - говорителят на Путин се жени / снимка: БГНЕС

Руският президентски говорител Дмитрий Песков минава под венчило на 1 август. Това обяви за списание TatLer самата му "половинка" Татяна Навка, която е олимпийска шампионка по фигурно пързаляне.

За връзката си с Песков, за сватбата и бъдещия съвместен живота Навка обобщава: "Всичко стана невероятно, просто защото не би трябвало да стане".

И двамата имат зад гърба си солиден семеен стаж, деца и разводи. От първия си брак Дмитрий Песков има син, а от втория дъщеря и още двама сина - или общо 4 деца. Иначе по образование и професия той е историк ориенталист, завършил е елитния Московски държавен университет (МГУ). Той е говорител на Владимир Путин от 2008 г., когато Путин поема премиерския пост при президентството на Дмитрий Медведев.

На свой ред Навка има 15-годишна дъщеря от първия й брак, разтрогнат през 2010 година. Тя има и дъщеря от Песков, която е родена през 2014 г. Навка спечели олимпийското злато по време на Зимните игри през 2006 г. в Торино. Тя също е двукратна шампионка на света по фигурно пързаляни (при танцовите двойки) и трикратна шампионка на Европа.

Запознаването й с Песков станало през 2010 година на рожден ден на общ приятел. Всичко започнало с танц по музиката на филма "9 седмици и половина". По-късно Навка научила от приятелка, че мъжът, с когото е танцувала, е говорителят на Путин.

"Всичко стана невероятно - просто защото не би трябвало да стане. Наистина не е трябвало, спомня си Навка. Аз се съпротивлявах дълго, разбирайки сложността на ситуацията: там има семейство, три деца и изобщо ужасна работа. Честно казано, отначало той дори не ми и хареса. Е, общувахме, ходихме няколко пъти на ресторант, аз обаче си казвах: "Не, оставаме си приятели".

„Но той беше перфектен - превзе ме с елегантност и настойчивост. Някак хитро направи всичко. Сякаш ме ухажваше и сякаш и не го правеше. Сякаш ми казваше, че ще бъдем заедно, ама аз го наричах Дмитрий Сергеевич. Изобщо не можех да прескоча тази бариера...Не звънях и не отвръщах на обажданията му. Той обаче продължаваше и ме намираше чрез приятели. И постигна своето. И правилно, аз не мога да бъде свалена безцеремонно, нагло", добави тя.

Разказвайки за характера на бъдещия си съпруг, шампионката го характеризира като "човек с маниакална педантичност". Но признава, че "с него е хубаво да се ходи на концерти, театър, на гости, дори и да се пазарува".

"Струва ми се, че днес нашите чувства са толкова силни, че просто няма нужда от думи. Когато сме двамата, извинете ме за баналността, цветята разцъфват, слънцето сияе и всички ни харесват. Няма друг такъв мъж като Митя", призна олимпийската шампионка.

Източник: БГНЕС