Свалиха радиоводещи на Би Би Си заради скандал
Свалиха радиоводещи на Би Би Си заради скандал / netinfo

Двама водещи на Радио 2 на Би Би Си бяха временно отстранени от ефир заради скандал с телефонни съобщения с нецензурно съдържание. Джонатан Рос и Ръсел Бранд поканили в емисията си по радиото популярния британския актьор Андрю Саш, който изпълнява ролята на келнера Мануел в популярния британски сериал "Фолти тауърс".

По време на радиоемисията водещите решили да си направят шега с госта си. Бранд се похвалил на актьора, че е спал с неговата 23-годишна внучка Джорджина Бейли и че после е оставил съобщения с нецензурно съдържание на телефонния секретар на Саш, в които коментира креватните подвизи на младата дама. Водещите дори били записали фалшиви телефонни съобщения, които излъчили в ефира. Неуместната шега обаче беше посрещната негативно в британските медийни среди, както и сред британските политици.

Стигна се до там британският премиер Гордън Браун да нарече неприемливо поведението на двамата радиоводещи. Във Великобритания беше организирана и подписка за свалянето от ефира на двамата радиоводещи. След като бяха събрани 18 000 подписа, ръководството на Би Би Си реши временно да отстрани Рос и Бранд. Двамата днес поднесоха извиненията си на Саш.

Джонатан Рос е една от най-известните личности в британския медиен свят. Той получава една от най-високите заплати в бранша. Има тригодишен договор с Би Би Си на стойност 18 млн. британски лири.