Строгите мерки за сигурност по летищата остават
Строгите мерки за сигурност по летищата остават / netinfo

Строгите мерки за сигурност остават в сила и днес на британските летища, а равнището на тревога продължава да е най-високо след разкриването на предполагаем заговор на Ал Каида за взривяване на самолети по-рано през седмицата, предаде АП.

Очаква се закъсненията и анулиранията на полети да продължат в цялата страна. Вчера много трансатлантически полети от Великобритания бяха отменени.

Авиокомпанията Бритиш еъруейз отмени повече от 40 полета от Лондон рано днес, като повечето от тях са вътрешни и по кратки маршрути.

Очаква се скоро положението на летище Хийтроу да бъде близо до нормалното.

Френските власти забраниха пренасянето на течности, кремове и пасти в ръчния багаж на пътниците, пътуващи за САЩ, Великобритания и Израел, предадоха ИТАР-ТАСС и ДПА.

Решението е взето след анализ на техническата експертиза за предотвратения терористичен акт във Великобритания и след консултации с министерстватана външните работи, транспорта и отбраната.

Проверките на всички гари, летища и пристанища във Франция са засилени.

Този уикенд ще продължи по-дълго във Франция заради празника Успение Богородично на 15 август и само на гарите в Париж се очакват около 1,6 млн. пътници.