Единият от заподозрените за стрелбата в Калифорния, при която бяха убити 14 души - Саид Ризван Фарук е използвал социалните мрежи за връзка с екстремисти, които са били под наблюдение от ФБР.

Стрелецът от Сан Бернардино вероятно е бил радикализиран

Според представители на разузнавателните служби, цитирани от Асошиейтед прес, в момента следствените органи се опитват да разберат дали Фарук е бил в контакт с чуждестранни терористични организации. Фарук е пътувал до Саудитска Арабия през лятото на 2014 г. за общо девет дни, заяви саудитското посолство във Вашингон.

Нападателите в Сан Бернардино носели над 1600 патрона

Саид Ризван Фарук и съпругата му Ташфин Малик - нападателите, които убиха 14 души и раниха 21 човека в Сан Бернардино, щата Калифорния  на 2 декември, са носели 1600 патрона, когато полицията ги е застреляла в джипа им, съобщиха от полицията. Освен това в дома им са намерени 3000 патрона, 12 тръби-бомби и стотици средства за изработване на самоделни взривни устройства.

Нападението в Сан Бернардино е най-кървавото в САЩ от 2012 г.

Не се знае дали Фарук и съпругата му са се стремели да убият конкретен човек Нападението им е било планирано, но засега мотивите за него са неизвестни.

Източник: БТА, БГНЕС

Източник на видеото: Novanews.bg