15 души загинаха, а 39 бяха ранени при стрелба в училище № 88 в град Ижевск в Русия. Нападението е станало в понеделник сутринта. 

11 от загиналите са деца, съобщи РИА Новости.

В понеделник сутринта мъж откри стрелба в училище № 88 в столицата на Удмуртия, след което се самоуби. Нападателят е Артьом Казанцев, роден през 1988 г., жител на Ижевск.

Ранени са 39 души, 15 от тях са загинали, включително 11 деца и 4 възрастни, пише руската информационна агенция. 

Нападателят от училището в руския град Ижевск, Удмуртска област, е бил облечен с черна тениска с нацистка символика и балаклава, съобщава РИА Новости, като се позовава на Следствената служба на Русия, която твърди още, че той се е самоубил.

"Нападателят се е самоубил. Носил е черна тениска с нацистки символи и балаклава. Не е носел документи в себе си, самоличността му в момента се установява", се казва в изявлението, цитирано от агенция "Фокус".

"До тялото на заподозрения за стрелба в училище в Ижевск са открити 2 травматични пистолета, преработени за стрелба с бойни патрони, както и празни пълнители, пълни с патрони, съобщава РИА Новости в своя Телеграм канал. 

Според последната информация от властите, най-малко 15 души са загинали при стрелба в училище в Ижевск, включително 11 деца. Други 9 души са ранени, от които 8 деца са откарани в градската болница в тежко състояние, бе съобщено по-рано.
 
Стрелбата е станала в понеделник сутринта в училище № 88 в столицата на Удмуртия. На мястото на инцидента пристигна ръководителят на републиката Александър Бречалов.

По случая работят всички специални служби и медици. Има жертви сред учениците, установено е, че е убит и охранител. 
Училище №88 се намира в центъра на Ижевск, недалеч от сградата на градската администрация. Според групата на училището в социалните мрежи то е създадено през 1994 г. и в момента има 982 ученици и 80 учители.
БГНЕС/Фокус/РИА Новости