Стрелба беше открита в търговски център в американския град Ел Пасо, щата Тексас. По информация на местната полиция, цитирана от CNN, при нападението има много жертви. Техният брой, както и този на ранените все още не е уточнен. Според някои американски медии убитите са най-малко 18, съобщава Nova

По данни на близките болници 23-ма ранени са приети за лечение. Много от тях са в критично състояние. Медиците обявиха, че има спешна нужда от кръв и призоваха местните жители да дарят.

Говрител на една от болниците съобщи за CNN, че при тях са постъпили 13 ранени, сред които и две деца. Един от пациентите е издъхнал.  
Първоначално кметът на града обяви, че са задържани трима заподозрени. Малко по-късно от полицията съобщиха за един арестуван. По-малко от час след разпространяването на новината за стрелбата униформените увериха, че вече няма непосредствена опасност.

По непотвърдена информация на свидетели в магазин от веригата „Уолмарт” са нахлули двама мъже с пушки. В социалните мрежи се появиха и снимки на предполагаем стрелец. Американски медии твърдят, че той бил въоръжен с автомат "Калашников". 
"Ужасяваща стрелба в Ел Пасо. Новините са лоши, има много убити. Работим с държавните и местни власти, както и със силите на реда. Говорих с губернатора и ще окажем пълно съдействие на федералното правителство. Бог да е с вас", написа в Twitter американският президент Доналд Тръмп
nova.bg