/ ThinkStock/Getty Images
Най-малко четирима души бяха убити при стрелба в град Фредериктън, Източна Канада, заяви канадската полиция, цитирана от Ройтерс. Две от жертвите са полицаи.

В съобщение в Twitter местната полицията призова хората да не излизат и да заключат вратите си. По-късно полицията във Фредерикстън е задържала заподозрян.

Арестът е извършен малко след стрелбата. Квартал Бруксайд е отцепен и се води разследване, посочи в Туитър местната полиция.
През 2014 г. при друго масово убийство в Ню Брънзуик загинаха трима служители на канадската Кралска конна полиция, а двама бяха ранени в Монктън. За онова време случаят беше най-тежкият по рода си в Канада, където законите за оръжието са далеч по-строги от тези в САЩ и нападенията с жертви срещу полицаи са рядкост.

Но през последните години разпространението на оръжия доведе до ръст на престъпленията с употреба на огнестрелно оръжие.
Стрелба на 23 юли в Торонто: Двама убити и 13 ранени

Миналия месец въоръжен уби двама и рани 13 на оживена улица в Торонто, след което се самоуби.

Вчера властите в провинция Онтарио обещаха повече пари за полицията, както и заподозрените да стоят в ареста, докато чакат делата си при обвинения за престъпление с употреба на огнестрелно оръжие. Тази канадска провинция се бори с увеличение на случаите на стрелба с лично оръжие, отбелязва Ройтерс.
БТА