/ iStock/Getty Images
Въоръжен мъж уби най-малко четирима души в болница в Тълса, Оклахома, съобщи местната полиция. Това е поредната масова стрелба в САЩ, докато семейства от Тексас погребват своите жертви след масовото убийство в училище преди близо 10 дни.

Заподозреният, който е бил въоръжен с пушка и пистолет по време на нападението в кампуса на болница "Сейнт Франсис", се е самоубил, съобщиха от полицията.



"В момента имаме четирима цивилни, които са мъртви, един стрелец, който е мъртъв, и смятаме, че се е самоубил", заяви пред репортери заместник-началникът на полицейското управление в Тълса Ерик Далглиш.

19 деца и двама възрастни загинаха при масова стрелба в училище в САЩ

Той каза, че служителите са реагирали незабавно, след като са постъпили спешни обаждания, че стрелец е нахлул на втория етаж на сградата "Натали", в която се помещава клиниката "Сейнт Франсис".

При пристигането си полицаите "чули изстрели в сградата", каза Далглиш. Служителите на реда са започнали да претърсван етаж по етаж, стая по стая, докато се опитвали да освободят сградата по време на стрелбата.

По-рано капитанът от полицията Ричард Мьоленберг заяви, че служителите третират мястото като "катастрофално", с "няколко" простреляни души и "множество ранени".


Не е уточнено колко други хора може да са били ранени.

Далглиш заяви, че цялото нападение - от момента, в който са постъпили спешните повиквания, до момента, в който полицаите са се заели със стрелеца, е продължило около четири минути. Далглиш също така отбеляза, че заподозреният все още не е идентифициран.

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за стрелбата, се казва в изявление на Белия дом и се допълва, че администрацията е предложила подкрепа на служителите в Тълса.
БГНЕС