/ БГНЕС
Лондонската полиция застреля мъж, за когото се предполага, че е намушкал хора по улиците на Стретъм, Южен Лондон, съобщи CNN. Простреляният мъж е починал, предаде Ройтерс.

"Можем да потвърдим, че мъжът, прострелян днес от полицаи около 14:00 ч." в Стретам, Южен Лондон, е мъртъв, съобщи полицията в Туитър.
 
Трима душа са пострадали при нападението в южен Лондон в неделя, съобщиха от полицията в британската столица. Всички пострадали са откарани в болница. „Ние помогнахме на трима ранени на място и откарахме и тримата в болницата“, се казва в изявление на службата за спешна медицина. Един от пострадалите е в тежко състояние, предадоха световните агенции.

Британската полиция съобщи по-рано, че полицаи са простреляли мъж при нападение в Южен Лондон. Според органите на реда нападението е свързано с тероризъм, отбелязва ДПА.
 

Въоръжени полицаи отцепиха района, където бе убит мъжът - главната търговска улица в Стретам, оживен жилищен район южно от река Темза. Полицията заяви, че положението е напълно овладяно, но посъветва хората да избягват района.
Би Би Си предаде, че очевидци са чули два изстрела точно след 14:00 ч., отбелязва Асошиейтед прес. В социалните мрежи се появиха кадри на няколко линейки, пристигнали на място, и на хеликоптери, прелитащи в небето над района.

Няма данни за пострадали български граждани, съобщава пресцентърът на МВнР. При необходимост българските граждани могат да се свържат с екипа на мисията ни на следните телефони: +44 20 7581 3144, +44 20 75849400.
БТА, БГНЕС