Стоичков преби български фоторепортер в Барселона
Стоичков преби български фоторепортер в Барселона / netinfo
Футболната легенда Христо Стоичков е пребил в Барселона фоторепортера на вестник „168 часа” Любомир Асенов. Асенов е бил приет в болница след инцидента.

В неделя вечерта фоторепортерът на "168 часа" и списание Club F1 Любомир Асенов празнувал Великден в Барселона заедно със съпругата си Агнес Методиева. Вечеряли с приятели в ресторант, когато видели Христо Стоичков и съпругата му да влизат в заведението.

Ето какво още разказа за инцидента пред Дарик Любомир Асенов:

Като го видях да влиза си останах на масата. След като вечеряхме и си платихме сметката, апаратът беше в мен, и казах на жена ми, ще вляза вътре, ще му направя един кадър както си вечеря, спокойно и това е и си тръгваме. Влязох в ресторанта, те бяха на втория етаж, качих се по стълбичките. Направих му три последователни кадъра без светкавица, без да обяснявам нищо, бях далече от тях изобщо не съм се приближавал да им се надвесвам на масата, да ги притеснявам или нещо от сорта.

Той видя ли ви, че снимате?

Да, видя ме, след което слязох по стълбите и си тръгнах. Излизайки от заведението се сетих, че може да реагира неестествено на тази ситуация и реших да се скрия между едни тенти. Както се спрях и се обърнах да видя какво става зад мен и в този момент получих удар в зъбите. Паднах на земята в лек несвяст. Не мога да го определя, никога не ми се е случвало. След което ми взе апарата и започна да вика „какъв си ти бе”, започна да ме рита.

Той разбра ли, че вие сте българин?

Аз не говорех нищо. Бях изпаднал в някакъв шок. Изобщо не съм коментирал нищо. Риташе ме, тръгна ме да ме рита и аз си поставих ръцете, за да не ми обезобрази съвсем лицето. Бях легнал на земята, два пъти ме ритна, ако не се лъжа. Дойде охраната, защото това се случи пред една дискотека, и го дръпна настрани. В този момент дойде жена ми, която е бременна.

Той как реагира към жена ви?

Апаратът е в него. Тя го помоли, да ни го върне, каза му, че ще изтрием снимките, изобщо няма да се коментира. Той и каза: „ти каква си бе, боклук”, псува, за ръката я държи и я блъска.

А жена ви е бременна в петия месец?

Да.

След което какво се случи?

След това дойде полиция. Взе апарата от него. Изключително грубо отношение. Докато полицията беше там ни псуваше на български без изобщо да се притеснява. Полицията ми поиска личната карта, аз си я дадох заедно с прескартата. Него го отведоха някъде, предполагам към ресторанта. Със сигурност не са го заключили, защото след малко се върнаха и ми дадоха личната карта.

А вас отведоха ли ви в ареста?

Не, пуснаха ни да си ходим. Аз отидох директно в болница.

Какво е състоянието ви?

Около един час траеше прегледът. Имам хематом отвън и от вътрешната страна на горната устна, хематом и на долната устна. Всичко останало ми е наред. Имам лек световъртеж и 150 пулс.

Смятате ли да заведете дело?

Още не съм сигурен. Това, което знам със сигурност е, че искам да си взема апарата и да с махна от Испания.

Той сега апаратът ви къде е?

Апаратът ми е в полицията. Иззеха го като веществено доказателство, защото той им е казал, че щял да ме съди.

Кой ще ви съди, Стоичков?

Да, че съм го снимал.

Стоичков ви заплаши, че ще ви съди?

Така е казал на полицията, затова са ми взели апарата като веществено доказателство.

Пред Дарик главният редактор на вестник „168 часа” Николай Пенчев заяви: „Ние ще направим всичко възможно, което ни позволява по юридически път. Като се върне той ще говорим с него, ще се посъветваме с адвокат и предполагам, че ще трябва да заведем дело срещу г-н Стоичков, най-малкото, защото да се види, че тези неща не могат да се разминават така. Много ми се иска, ако можем, да доведем до някакъв нормален, цивилизован край цялата тази неприятна история”.

До момента не можем да открием Христо Стоичков, за да чуем неговата версия за инцидента.

Цялото интервю с Любомир Асенов можете да чуете в звуковия файл