Станишев спешно в Москва и Киев
Станишев спешно в Москва и Киев / снимка: Sofia Photo Agency

Премиерът Сергей Станишев замина на еднодневно работно посещение в Москва и Киев, съобщиха от правителствена пресслужба.

В 13 ч. в резиденцията „Ново Огарьово” е срещата с руския му колега Владимир Путин. Двамата ще обсъдят актуалните проблеми, свързани с доставките на газ за Европа. Визитата бе договорена в телефонен разговор с руския министър-председател вчера.

След срещата с премиера Владимир Путин е разговорът с президента на Руската Федерация Дмитрий Медведев. Програмата включва и среща с ръководството на „Газпром”.

От Москва премиерът Сергей Станишев ще отпътува за Киев за разговори с украинския премиер Юлия Тимошенко. Предвидена е среща и с президента Виктор Юшченко. В българската делегация са министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, заместник-министър Галина Тошева, посланикът ни в Русия Пламен Грозданов, външнополитическият съветник на министър-председателя Боян Чуков и икономическият съветник Драгомир Стойнев.

В самолета за Москва ще пътуват и българските експерти, които ще контролират транзита на руски газ през територията на Украйна.