Станишев се включи в дискусията-анкета Утрешна Европа
Станишев се включи в дискусията-анкета Утрешна Европа / netinfo

Министър-председателят Сергей Станишев се включи в Брюксел в дискусията-анкета "Утрешна Европа", в която участват всички страни членки на Европейския съюз.

Българският премиер е сред европейските лидери, които заедно с 400 граждани от 27-те страни в Европейският съюз обсъждат важни теми, свързани с настоящето и бъдещето на съюза.

Стартът на първата "дискусионна" или "съвещателна" анкета в рамките на целия Европейски съюз бе даден миналия месец в Брюксел. Тази нова форма на социологическо проучване бе вече изпитана в няколко страни от Съюза и получи много висока оценка от специалистите. Идеята е да се получават мнения от европейски граждани, които са добре информирани по темата, по която се иска тяхната оценка. Както се оказа, различията в резултатите от социологически проучвания могат да бъдат съществени в зависимост от това дали в дадена анкета се включват "информирани" или "неинформирани" граждани.

Днешният етап е заключителен в тази дискусия. В нея са участвали вече 3 500 граждани от всички страни членки на Европейския съюз. От тях бяха избрани на случаен принцип 400, които сега заседават в Брюксел. Сред тях има и българи.