Станишев: Коалицията се нуждае от амбициозни цели
Станишев: Коалицията се нуждае от амбициозни цели / Людмил Кържилов

Във втория ден от работата на Третата световна среща на българските медии в Рим министър-председателят Сергей Станишев поздрави участниците, представители на български средства за масова информация от над 30 страни.

 

 

Министър-председателят Сергей Станишев дава пресконференция в Рим за българските и чуждестранни журналисти, участници в Третата световна среща на българските медии. Основните въпроси, които се задават на министър-председателя, са свързани с резултата от изборите за Европарламент в България и съдбата на медиците ни в Либия.

 

 

Станишев подчерта, че е постигнато равенство между три политически сили - ГЕРБ, ДПС и БСП. Той посочи, че това е добър резултат за управляващата коалиция. Според българския министър-председател на тези избори 55% от българските граждани са подкрепили управляващите, което според него е много добро постижение. Той  сравни резултата между евроизборите в България и в други европейски държави и подчерта, че у нас избирателната активност е била по-висока.

 

 

Управляващата коалиция се нуждае от нови по амбициозни цели, подчерта още премиерът Станишев. Той каза, че в близките дни ще има разговори в коалицията по този въпрос. Евентуални персонални промени в правителството също ще се обсъждат в коалицията. Той не изключи такива промени  като посочи, че на тази тема ще има още разговори между коалиционните партньори.