Заподозреният за стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп е мъж, каза днес на брифинг полицията на щата Пенсилвания, цитирана от Ройтерс. Стрелецът е 20-годишен. Според медии в САЩ Крукс е бил регистриран като републиканец.

"ФБР идентифицира Томас Матю Крукс, на 20 години, от Бетъл Парк, Пенсилвания, като човека, замесен в опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп на 13 юли в Бътлър, Пенсилвания", се казва в изявление на ФБР, цитирано от медиите Ен Би Си и Си Би Ес.

Според Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп на митинг в щата Пенсилвания е опит за убийство, предаде Ройтерс.

Стрелба срещу Доналд Тръмп по време на митинг в Пенсилвания 

Американското Федерално управление за авиация (FAA) заяви днес, че въздушното пространство над селището Бетъл Парк, от което произхожда заподозреният за стрелбата срещу Тръмп, е "незабавно затворено" по специални причини, свързани със сигурността.

Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на "Сикрет сървис" секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп. 

Представителят на ФБР заяви, че няма опасност след стрелбата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Божидар Захариев/БТА, БГНЕС, БНР