Сръбските власти намериха истинския Драган Дабич
Сръбските власти намериха истинския Драган Дабич / cнимкa: БГНЕС

Уточнена бе самоличността на истинския Драган Дабич, под чието име се е укривал бившият лидер на босненските сърби, издирваният за военни престъпления Радован Караджич, предаде АП. Истинският Дабич е 66-годишен строителен работник, който е бил потресен, че неговата самоличност явно е била открадната от търсения в цял свят Караджич.

Караджич си е присвоил самоличността на Дабич още по времето на управлението на Слободан Милошевич, съобщи вчера председателят на Националния съвет за сътрудничество с трибунала в Хага Расим Ляич. Следователите установили, че истинският Дабич живее в Рума, малък сръбски град северно от Белград. По думите на Ляич документите му се отличават от документите на Караджич само по снимката.

Предишните версии за друг Драган Дабич са отхвърлени като погрешни. Само в босненската столица Сараево има седем души с това име - някои са починали, други са живи. Властите сега се опитват да разберат дали документите на Караджич са фалшиви или са официално копие на оригиналните документи на Дабич.