Сръбски медии питат ще свидетелства ли Борисов по делото срещу Сретен Йосич
Сръбски медии питат ще свидетелства ли Борисов по делото срещу Сретен Йосич / www.sxc.hu

В понеделник продължава съдебният процес срещу един от най-големите балкански наркобосове Сретен Йосич. Той ще се проведе залата на Окръжния съд в Централния белградски затвор.

Белградският вестник „Прес" днес припомня, че като свидетели по делото трябва в скоро време да се явят българският премиер Бойко Борисов и Зоран Джорджевич, който твърди, че Сретен Йосич е поръчал убийството на Горан Марянович. Според „Прес", българският премиер би могъл да бъде свидетел в този процес, защото Сретен Йосич заяви пред съда, че по време на неговото пребиваване в България е бил под защитата на Борисов, докато не е екстрадиран в Холандия.

Сръбското издание припомня думите на Йосич, че в България го е защитавала разузнавателната служба начело с Бойко Борисов, който по-късно е станал кмет на София, както и Николай Гигов, собственик на футболния клуб „Локомотив" (София).

В българското посолство в Белград са заявили пред „Прес", че не знаят дали Бойко Борисов ще отиде в Белград и дали въобще ще се яви като свидетел в този процес. Ивана Рамач, говорителка на Окръжния съд в Белград, също не потвърди пред Дарик това и каза, че повече информация във връзка с хода на процеса срещу Йосич ще има в понеделник.

Според неофициални информации има вероятност чрез видеолинк от Холандия да се вземат показанията на бившия полицай Зоран Джорджевич.