Според Жириновски само неговата партия ще спаси Русия
Според Жириновски само неговата партия ще спаси Русия / снимка: БГНЕС

Неколкостотин души се събраха на митинг, организиран в Москва от Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР), предаде ИТАР-ТАСС. Той се състоя на Пушкинския площад под лозунгите "Само ЛДПР ще спаси Русия" , "ЛДПР за Велика Русия" и "ЛДПР - заедно ще победим!".

Лидерът на партията Владимир Жириновски заяви пред събралите си - според милицията те са били 300-350 души - че е свикал митинга не по своя воля. Компартията отново изкара своите хора на митинг, така постъпи и "Единна Русия", затова и ние бяхме принудени да ви призовем в този студ, за да покажем на хората, че продължаваме борбата.

Жириновски повтори изразената си вече в парламента позиция, че криза всъщност няма, че за всичко са виновни отделни министри, губернатори и чиновници и е необходима "свежа кръв".

"Не искаме да мръзнете, в Русия е много студена зима, но министрите не го разбират, вдигат цените на газа и електричеството до световните. Ами тогава, направете така, че и времето да е като в Европа!", каза Жириновски, цитиран от ИТАР-ТАСС.