Според ЦРУ Младич не се укрива в Сърбия
Според ЦРУ Младич не се укрива в Сърбия / снимка: БГНЕС

ЦРУ е подготвила доклад, който ще бъде предаден на Холандия и в който се твърди, че генерал Ратко Младич, издирван за военни престъпления, не се намира в Сърбия, съобщава белградският вестник „Прес", позовавайки се на отлично осведомени дипломатически източници.

В този доклад се посочва, че обвиненият за военни престъпления сръбски босненски генерал е извън обсега на сръбските служби за сигурност и че те правят всичко възможно да го намерят, но фактите показват, че той е под защитата на някои разузнавателни служби, които не позволяват неговото арестуване и го държат на тайно място извън Сърбия.

Източникът на „Прес" не посочва коя от разузнавателните служби укрива Ратко Младич, но не е тайна, че американците отдавна подозират руснаците, че помагат на Младич.

Според този източник докладът на ЦРУ би трябвало да бъде един от ключовите аргументи, които ще накарат Холандия да смекчи позициите си и да се съгласи да бъде условно „размразено" споразумението за стабилизиране и присъединяване на Сърбия към ЕС.

Засега никой от сръбските политици не коментира тази информация.