Спират с водни струи палестинци на границата с Газа
Спират с водни струи палестинци на границата с Газа / снимкa: БГНЕС

Египетски полицаи, охраняващи границата с Ивицата Газа, спряха с водни струи палестинците, които се опитаха да влязат в Египет. Те предупреждаваха с високоговорители, че границата ще бъде затворена следобед, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Източници от силите за сигурност обаче уточниха, че граничната охрана все още няма директна заповед и точен срок да затвори изцяло границата.

В четвъртък вечерта вече бе направено подобно съобщение с високоговорители, но границата не бе затворена, отбелязва Ройтерс.

В крайбрежния град Ал Ариш полицията също предупреди, че ще затвори граничния пункт и призова вече дошлите тук палестинци да се връщат в Газа. Полицията се опитва да попречи на палестинците от Газа да преминат на египетска територия и поставя телени мрежи край съборените участъци от стената.

Според очевидци палестинците хвърляли камъни по египетските полицаи, които отвърнали с изстрели във въздуха и бой с палки. Близо 40 камиона с войници били изпратени за подкрепление в Ал Ариш и чакали заповед да заемат позиции по границата.