Спирането на радикалния ислям в САЩ е приоритетът на Тръмп
Спирането на радикалния ислям в САЩ е приоритетът на Тръмп / БГНЕС архив

Спирането на разпространението на ислямския екстремизъм ще бъде приоритет на администрацията на Доналд Тръмп, ако бъде избран за президент на Америка.

Това той заяви в реч във Вашингтон, посветена на външната политика. "Овладяване на разпространението на радикалния ислям трябва да бъде основна външнополитическа цел на Съединените щати и на света", изтъкна той.

САЩ трябва да спрат проникването на екстремисти в страната, заяви кандидат президентът Доналд Тръмп.

„Борбата с радикалния ислямизъм протича у нас в страната. По нашите граници се намират мигранти, обвинявани в тероризъм. Ние трябва да спрем вноса на екстремизъм заради безсмислената миграционна политика. Ние нямаме понятие откъде са дошли тези хора, те нямат документи, не се извършва никаква работа с документите, няма нищо", възмути се милиардерът. „Ние трябва да бъдем умни и бдителни", резюмира той.

Промени ли позицията си за абортите Доналд Тръмп

„Първо Америка" ще бъде главната и висша грижа на моята администрация", категоричен бе кандидатът на Републиканската партия, който призова съюзниците да дадат повече от себе си за световната сигурност.

"Съюзниците трябва да дадат повече на САЩ или „да се защитават сами", подчерта още Тръмп.

Тръмп: НАТО е остаряла структура и струва твърде скъпо на САЩ

"Съединените щати „трябва да възстановят мощта на въоръжените си сили", преди всичко да модернизират ядрения си арсенал", поиска още Доналд Тръмп и завърши, че Русия и Китай бързо увеличават военния си потенциал.

"Ние ще изразходваме необходимите средства за възстановяване на нашата военна мощ. Ние ще разработим, построим и придобием най-доброто въоръжение, което може да съществува в света. Нашето военно превъзходство трябва да бъде неоспоримо за всички", категоричен бе той.