Спецпрокурорът Робърт Мълър, който води криминалното разследване за евентуални връзки между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия преди президентските избори
Спецпрокурорът Робърт Мълър, който води криминалното разследване за евентуални връзки между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия преди президентските избори / БГНЕС, архив
Робърт Мълър, който води криминалното разследване за евентуални връзки между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия преди президентските избори, е уведомил Белия дом да съхрани всички документи, свързани със срещата между сина на президента и руска адвокатка. Това съобщи днес Си Ен Ен, като се позова на копие от писмо на Мълър до правния консултант на Белия дом Дон МакГан, предаде Ройтерс.

Според телевизията в текста на писмото се казва, че срещата на Доналд Тръмп младши с рускинята, която твърдяла, че разполага с информация, уличаваща Хилари Клинтън, е важна за разследването.

Синът на Доналд Тръмп знаел за руска намеса в изборите?

Спецпрокурорът Робърт Мълър, който води криминалното разследване за евентуални връзки между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия преди президентските избори
БГНЕС, архив

ТАСС цитира изявление пред тв канал "Фокс нюз" на Келиан Конуей, старши съветник на Тръмп, според която хората, разследващи евентуалната руска намеса в изборите, са дарили големи суми за кампанията на Хилари Клинтън.
 
Проговори US пиарът, уредил срещата между Тръмп-син и руска адвокатка

"Народът трябва да знае политическа мотивация и стремежите на членовете на този екип. В миналото те са насочвали значителни доброволни дарения [за Клинтън] и явно са искали на изборите да победи друг кандидат", каза Конуей. По-рано в петък "Ню Йорк таймс" писа, че сътрудници на Тръмп са започнали да проучват "професионалната и политическата биография" на следователите, наети от специалния прокурор Робърт Мълър, съобщи ТАСС.

Тръмп: Разследващите нямат никакви записи на мои хора да заговорничат с Русия за изборите

Кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън бе победена от републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ през ноември 2016 г.
БТА