Спасител загина, след като достави кислород на блокираните в пещерата
Участник в операцията за спасяване на група момчета и треньора им по футбол, хванати в капан в пещера в Тайланд, е починал поради липса на кислород, предадоха световните агенции.

Надпревара с времето: Дъждове могат да затруднят спасяването на футболистите от пещерата
 

БГНЕС


Мъжът, бивш морски тюлен, се бил включил в операцията като доброволец. Той починал през нощта, след като доставил бутилки с кислород.

Тайландските власти са в надпревара с времето, за да изпомпат водата от наводнената пещера, където 12 момчета и техният треньор по футбол са блокирани от 23 юни.
 

БГНЕС


Откриха живи момчетата, загубили се и прекарали 9 дни в пещера в Тайланд

Тайланд се намира посред дъждовния сезон. На 23 юни наводнение блокира изхода на пещерата, докато групата - 12 момчета на възраст 11-16 години и техният 25-годишен треньор - била вътре, за да разглежда пещерата.

Пещерата с дългото название Там Луанг-Кхун Нам Нанг Нон се намира на около 1000 км северно от столицата Банкок, близо до границата с Мианма, и засега е слабо известна и неизследвана поради трудния планински терен.
 

Обмислят да превърнат в атракция пещерата, в която изчезнаха футболисти (СНИМКИ)

Тайландската полиция междувременно съобщи, че 56 души остават в неизвестност, след като корабче се преобърна при буря край туристическия остров Пукет вчера, предаде АП. На борда на плавателния съд имало общо 105 души, сред които 93 туристи. 48 пътници били спасени. Потвърдена е смъртта на един китаец. В района на корабокрушението имало 5-метрови вълни.

Друго корабче с 42 души на борда се преобърнало вчера. Всички хора на борда били спасени.
БТА