Блокадата и трите войни между Израел и управляващото Газа движение Хамас направиха изключително тежък живота на жителите на Газа, да не говорим за животните....
Блокадата и трите войни между Израел и управляващото Газа движение Хамас направиха изключително тежък живота на жителите на Газа, да не говорим за животните.... / Gulliver/Getty Images
Международна организация евакуира десетки оставени без грижи животни от разнебитен зоопарк в Газа и ги изпрати в приюти в чужбина, предаде Асошиейтед прес.
Ветеринарни лекари и доброволци от групата "Четири лапи" натовариха около 40 животни и заминаха за израелската граница в северната част на ивицата Газа, за да ги транспортират в Йордания и Африка.
 
Сред спасените животни имаше лъвове, лисици, маймуни и пеликани. Това е четвъртата и най-голяма спасителна мисия на организацията за защита на животните, откакто Израел и Египет наложиха блокада на палестинския анклав през 2007 г.

Блокадата и трите войни между Израел и управляващото Газа движение Хамас направиха изключително тежък живота на жителите на Газа, да не говорим за животните, които и без това не получаваха подобаващо отношение. Някои умряха от студ и глад в импровизирани зоопаркове, след като не им бяха осигурени подходящи грижи.
БТА