Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / ThinkStock/Getty Images
Испанската Гражданска гвардия арестува шестима души, обвинени, че са измъкнали 1,8 милиона евро от възрастни хора, държани в дом, описан като "къща на ужасите".

Гражданската гвардия съобщи в Туитър, че е открила възрастни хора от чужбина, които са били заключени, упоени и често дори хранени през тръба, в частен старчески дом край южния град Кадис. Германец и холандка в напреднала възраст са били открити "в ужасяващо здравно и хигиенно състояние". След откриването им бързо започнали да се възстановяват.
 

Според в. "Диарио де Кадис" сред арестуваните има кубинка и германец. Възможно е те да са отговорни за пет смъртни случая. Двамата мамели възрастните като ги убеждавали да ги посочат за свои наследници. По този начин те спечелили над 1,8 милиона евро за четири години, които изпрали чрез строеж на туристически комплекс.

Германецът и кубинката са обвинени в причиняването на смъртта на стари хора заради липса на грижи. Другите четирима обвинени са арестувани във връзка с пране на пари, но те бяха освободени до съдебния процес. Интерпол е получил сигнал от приятел на един от обитателите на дома, посочва АП.
БТА