Солена шега: Разследват американци, „намерили тела на зомбита (СНИМКИ/ВИДЕО)
Солена шега: Разследват американци, „намерили тела на зомбита (СНИМКИ/ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Двама американци се пошегуваха зловещо с приятелите си във Фейсбук. Мъжете обявиха, че при разходка са се натъкнали на тела на зомбита и дори публикуваха стряскащи снимки в социалната мрежа. Най-вероятно шегата ще им излезе солена, тъй като органите на реда започнали разследване срещу тях.

Всичко започнало когато на профила на Дъстин Смит във Фейсбук се появили снимки на замръзнало езеро, а под ледовете зловещо надничат обезобразени части от тяло. Под фотосите американецът посочил, че се е натъкнал на страшната находка докато къмпингувал. Само за минути снимките обиколили целия регион, а ужасени хора коментирали различни конспиративни теории. Разтревожените приятели на шегаджиите ги съветвали да се свържат с полицията, защото тялото може да е „любим човек, който някой търси".

На никого обаче не му минало през ума, че мъжете са в задния двор на къщата на единия от тях и просто решили да се позабавляват. През декември ексцентриците направили възстановка на Рождество, но Мария, Йосиф, бебето Исус и влъхвите изобразили като зомбита. След Коледа решили да използват сценичния инвентар за стряскаща шега. Така хвърлили части от куклите в езерцето в задния двор на Джейсън Диксън и преминали към плана за действие.

Оставили приятелите си да вярват в измислената история за около два часа и след това им казали истината. Кашата обаче вече била забъркана - 30 минути по-късно мъжете получили обаждане от Министерството на природните ресурси. Първоначално решили, че някой отвръща на удара и се шегува с тях и просто затворили телефона. По-късно разбрали, че срещу тях е започнато разследване и са застрашени от солени санкции заради зловещата шега.

Диксън и Смит смятат, че държавата няма основание да повдига обвинение срещу тях, тъй като не пуснали фалшив сигнал до властите, а просто се пошегували с приятелите си без да наранят никого.