Социален експеримент показва противоречиви реакции към симпатизант на Тръмп (ВИДЕО)
Социален експеримент показва противоречиви реакции към симпатизант на Тръмп (ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Популярен американски влогър направи социален експеримент, за да проучи реакциите към хората, които открито афишират, че са симпатизанти на президента на САЩ Доналд Тръмп. За целта Джоуи Саладс се разхождал в продължение на два часа по Юнион скуеър, малко след като е приключил протест срещу новия държавен глава.

На главата си влогърът носил шапка с емблематичната фраза на Тръм „Ще направя Америка велика отново". В началото на видеото Джоуи се разхожда необезпокояван, но привлича погледите на любопитни минувачи. По-късно в кадрите се появява мъж с качулка, който взима шапката от главата на Саладс и яростно я захвърля на земята.

В следващите кадри друг мъж с качулка пък се изплюва пред краката на влогъра и щедро му отправя ругатни. Притеснени минувачи питат „симпатизанта на Тръмп" дали е добре и изразяват възмущение от постъпката на непознатия.

Джоуи Саладс се прочу с поредицата си социални експерименти. Преди време беше публикувал видео, в което показва как вандали унищожават автомобил на привърженик на Тръмп. Влогърът предизвика широки обществени реакции след като се предреши като човек от Близкия изток. Облечен в дълга роба, той стряскаше хората с фалшиви бомби.