Лошото време продължава да създава проблеми в Румъния. За сряда са обявени оранжев и жълт код за снеговалеж и силен вятър, а според румънските метеоролози лошото време ще се задържи до събота. 

Редица пътища в страната са блокирани от сняг, а силният вятър е съборил на много места дървета, които са нанесли щети на автомобили.

Нова вълна от студ и сняг в Румъния


Снегът и виелиците объркаха движението в окръг Брашов в централата част на страната. Заради силен снеговалеж, трафикът бе спрян за три часа между селищата Ръшнов и Предял.

Някои шофьори решиха да отседнат в окръга, за да изчакат подобряване на времето. Фирмите за поддръжка на пътищата са се намесили с 98 машини и са разпръснали над 600 тона материали за зимно поддържане на пътищата.

Силен сняг валя и в северната част на страната. В окръг Харгита движението по европейски път 578 бе напълно блокирано.

Силният вятър събори две дървета на пътя. В окръга са наложени ограничения за движение на тежкотоварни камиони. Получени са множество сигнали от хора, закъсали на пътя. Има населени места с прекъснато електроподаване.

Седем окръжни шосета в североизточния окръг Нямц са блокирани заради снеговалеж и навявания, съобщи днес Окръжният инспекторат на полицията. По останалите пътища в окръга движението се осъществява при зимни условия, а от пътна полиция призовават шофьорите към повишено внимание.
София Георгиева/БТА