/ Gulliver/Getty Images
Оператор на телевизията на агенция Ройтерс и придружаващ го консултант на медията по въпросите на сигурността са били ранени по време на протестите, прераснали в насилие в град Минеаполис в САЩ, предаде агенцията.

Операторът Хулио Сезар Чавес е отразявал протестите в града, породени от смъртта на цветнокож в ръцете на полицията. Кадрите, направени от него, показват, че полицай стреля директно срещу него и той е бил поразен от гумени куршуми.

По същия начин е бил ранен и съветникът по въпросите на сигурността Родни Стюарт. Двамата членове на екипа на телевизията на Ройтерс потърсили убежище в близка бензиностанция.

Агенция Ройтерс е отправила запитване във връзка с инцидента до полицията на Минеаполис. Говорител на полицията е поискал копие от кадрите, направени от фотографа и засега не е коментирал случилото се.

Тръмп за размириците: Няма да позволя "леви радикални престъпници" да палят американски градове



И двамата членове на екипа на телевизията на Ройтерс са с рани по ръцете, Чавес е бил ранен и в тила, а от кадри на телевизията се вижда, че лекар му е оказал помощ на място и заради дълбока рана под лявото око.

И двамата членове на екипа на телевизията на Ройтерс са имали документи, удостоверяващи ясно, че работят за новинарска медия. Чавес дори е носил прес картата си около врата. Стюарт пък е бил с бронирана жилетка с прес карта, прикрепена към нея.

Същевременно властите на град Индианаполис в щата Индиана съобщиха за най-малко един убит и за трима ранени по време на протестите там, предаде ТАСС
БТА