/ iStock/Getty Images
Южна Корея съобщи за нови 600 случая на заразяване с коронавирус и за два нови смъртни случая, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от днес на южнокорейските здравни власти. С това общият брой на заразените в Южна Корея достигна 4812, а смъртните случаи станаха 28.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин отмени планирани за средата на този месец свои посещения в Обединените арабски емирства, Египет и Турция заради коронавируса, съобщи южнокорейското президентство.

Световната банка отпуска спешно 12 милиарда долара за борба с коронавируса (ВИДЕО)

Броят на заразените с коронавирус в Япония достигна 1000 души, съобщи японската телевизия Ен Ейч Кей. Седемстотин и шест от заразените са пасажери от круизния кораб "Даймънд принсес". Смъртните случаи са 12, уточни японското министерство на здравеопазването.

Говорител на японското правителство съобщи днес, че Япония ще продължи по план подготовките за Летните олимпийски игри тази година въпреки спекулациите, че те може да бъдат отложени заради заплахата от коронавируса.

15 италиански граждани са дали положителни проби при тест за коронавируса в Индия, предаде Ройтерс, като се позова на индийски медии.
БТА