/ iStock/Getty Images
Румънските следователи са открили в един сак части от обгорени кости и прах, които заподозреният за убийството на две момичета в град Каракал Георге Динка твърди, че принадлежат на изчезналата през април Луиза Меленку, предаде Аджерпрес.

Случаят „Александра“, който разтърси Румъния

Сакът е намерен в гора близо до южния град Каракал, като самият Динка е посочил на следователите мястото, уточни говорителят на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) Михаела Пориме. Тя добави, че са взети проби за експертиза.

66-годишният Георге Динка бе задържан миналата седмица във връзка с отвличането и убийството на 15-годишната Александра Мачешану. Случаят предизвика скандал и доведе до протести и оставката на вътрешния министър Николае Мога, след като стана ясно, че момичето се обадило три пъти на спешния телефон 112, за да съобщи, че е отвлечено, но полицията реагирала чак на следващия ден.

Министерска оставка в Румъния след случая „Александра“

В дома на заподозрения бяха открити човешки останки, а ДНК-експертиза доказа, че те принадлежат на Александра, чието тяло мъжът твърди, че е изгорил. По думите му той е постъпил по подобен начин и с Луиза, като я е убил в дома си, а след това е изгорил трупа.

Говорителят на ДРПОПТ заяви, че няма индикации за съществуването на други жертви освен двете момичета.

От своя страна временният министър на вътрешните работи Михай Фифор увери днес, че по случая работят "едни от най-добрите специалисти по криминалистика в Румънската полиция".