Крис Рок няма да повдига обвинения срещу Уил Смит след разправията им на сцената на тазгодишните награди "Оскар", съобщиха от полицейското управление на Лос Анджелис.

„Оскари 2022“ и шамар на сцената: Уил Смит със статуетка за най-добър актьор (СНИМКИ/ВИДЕО)

LAPD потвърди в понеделник, че Рок е отказал да подаде жалба. „Разследващите органи са запознати с инцидент между две лица по време на програмата за наградите на Оскар“, казаха от полицията в Ел Ей пред CNN. „Едното лице е ударило шамар на другото. Пострадалият е отказал да подаде жалба. Ако замесената страна желае това да се случи на по-късен етап, полицията на Лос Анджелис ще бъде на разположение", посочиха още от LAPD.

По време на церемонията Крис Рок се пошегува с обръснатата глава на съпругата на Уил Смит - Джейда Пинкет Смит. В отговор актьорът се качи на сцената и удари по лицето колегата си. Джейда страда от алопеция.

Киноакадемията на САЩ осъди шамара на Уил Смит на сцената (СНИМКИ/ВИДЕО)

Любовта те кара да правиш луди неща“, обясни по-късно през сълзи Уил Смит, след като получи своя Оскар за най-добра мъжка роля. Той поднесе извинения за случката, но те не бяха адресирани лично към Крис Рок, а към самата филмова Академия. Нейните членове от своя страна излязоха с позиция, в която обявиха, че не подкрепят подобни действия.