Борис Джонсън
Борис Джонсън / Gulliver/Getty Images
Британският премиер Борис Джонсън се върна в неделя в канцеларията си на "Даунинг стрийт" номер 10, след като се възстанови от болестта, предизвиквана от коронавирус, предаде агенция Ройтерс.

Борис Джонсън планира да се върне на работа в понеделник

Петдесет и петгодишният Джонсън прекара три нощи в интензивно отделение, докато бе болен от Ковид-19. Говорителка на правителството потвърди, че в неделя вечерта той се е завърнал на "Даунинг стрийт" номер 10, след като в продължение на две седмици се възстановяваше в провинциалната си резиденция в Чекърс.

От днес той се връща на работа, заяви външният министър Доминик Рааб, който заместваше Джонсън по време на отсъствието му. По думите на Рааб премиерът няма търпение да се върне на работа.

Британският премиер Борис Джонсън е получил отношение като обикновен пациент

На бюрото си Джонсън ще намери писмо от лидера на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър с призив правителството да обясни кога и как ще бъдат разхлабени социалните и икономическите ограничителни мерки, въведени заради пандемията.

Борис Джонсън и Доналд Тръмп искат координиран отговор на коронавируса

Официалният брой на смъртните случаи от Ковид-19 във Великобритания нарасна в неделя до 20 732, а броят на заразените - до 152 840, отбелязва Ройтерс.
БТА