/ БТА
Руснак е спасен в Охотско море, след като оцелял повече от два месеца в малка надуваема лодка, чийто двигател спрял да работи. Брат му и племенника му са намерени мъртви в лодката, съобщиха официални лица, цитирани от Асошиейтед прес.

Руската прокуратура съобщи, че мъжът е спасен вчера от риболовен кораб край полуостров Камчатка.

Тя не посочи името на оцелелия, но в руските медии той е идентифициран като 46-годишния Михаил Пичугин, който в началото на август тръгнал на пътешествие, за да наблюдава китове в Охотско море заедно с 49-годишния си брат и 15-годишния си племенник. Съобщава се, че телата брата и племенника са били открити в лодката, когато риболовният кораб „Ангел“ спасил Пичугин.
 

Според съобщения в медиите в началото на август тримата мъже са пътували до Шантарските острови край северозападния бряг на Охотско море. Те изчезнали, след като на 9 август тръгнали обратно към остров Сахалин. Властите предприели спасителни действия, но без успех.

Руските медии съобщават, че тримата са имали малко храна и около 20 литра вода, когато двигателят на лодката е спрял да работи и са започнали да се носят по течението.

Пичугин е тежал само 50 кг, когато е намерен. Той е изгубил половината от теглото си. Състоянието на мъжа е стабилно и без опасност за живота, съобщиха служители на Магаданската областна болница, цитирани от ТАСС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Божидар Колев/БТА