Сирийската Ал Кайда екзекутира жена, обвинена в прелюбодейство
Сирийската Ал Кайда екзекутира жена, обвинена в прелюбодейство / Thinkstock/Getty Images

Сирийският клон на Ал Кайда Фронтът "Ан Нусра" застреля жена, обвинена в прелюбодейство, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП), цитиран от Ройтерс.

Директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман заяви, че е получил видео, на което се вижда как жената бива застреляна в главата на място, близо до град Идлиб. Преди да бъде убита, тя помолила да види децата си, но палачът отказал.

На снимки, публикувани в Туитър, се вижда жената, облечена в черна дреха, с шал на главата и червено яке, да коленичи на земята пред група мъже, вероятно от "Ан Нусра", единият от които с чорап на главата и автомат.

Ислямистките групировки в Сирия са екзекутирали общо седем мъже и седем жени за прелюбодейство или за хомосексуализъм, посочи СЦНЧП, цитиран от Франс прес.

Сред жертвите има мъж, убит с камъни миналата година от "Ан Нусра" в провинция Идлиб. Джихадистите от "Ислямска държава" са убили за изневяра три жени и двама мъже за "непристойни отношения с други мъже".

Ислямистка групировка е хвърлила мъж от сграда в провинция Алепо, защото бил хомосексуалист, след което го е довършила с камъни. Същото направила и "Ислямска държава" с мъж в Дейр аз Зур.

Други групировки са екзекутирали три жени в провинция Хама за прелюбодейство, едната от които била убита с камъни от баща си.

Източник: БТА