Сириецът, арестуван за подготвян атентат в Германия, се самоуби в затвора
Сириецът, арестуван за подготвян атентат в Германия, се самоуби в затвора / Thinkstock/Getty Images

Задържаният в Германия сириец, който беше арестуван за подготовката на атентат, се е самоубил в затвора, съобщи вестник "Зюддойче цайтунг", позовавайки се на агенция ДПА.

Според информацията заподозреният в подготовката на бомбен атентат на Берлинското летище е бил намерен обесен в килията си.

Арестуваха сириец в Лайпциг, заподозрян в планиране на бомбен атентат

Съобщението за самоубийството на Джабер ал Бакр, бе официално потвърдено от властите.
„Той се е самоубил в болницата на затвора в Лайпциг", се казва в кратко комюнике на регионалното правителство на Саксония, без да се дават повече подробности. Според интернет сайта на вестник „Билд" и агенция ДПА той се е обесил, но тази информация все още не е потвърдена официално.

Германската полиция е открила много опасно вещество в апартамента на сириец

Мъжът, заподозрян, че е действал за Ислямска държава, бе предаден на полицията от трима свои сънародници, които са го подслонили преди това. Според „Билд" 22-годишният Ал Бакр е заявил още на първите разпити в полицията, че тримата сирийски бежанци са били в течение на плановете му да извърши атентати. Властите обаче все още не предприемат действия по тези обвинения, тъй като подозират, че той искал да отмъсти на сънародниците си, предали го на властите.

Смъртта му повдига редица въпроси за начина, по който е било осъществявано наблюдението над него в затвора.

Източник: БГНЕС