/ БГНЕС
Пилотът от академията на Ферари Мик Шумахер призна, че е загубил дар слово, когато е разбрал, че договорът му с Хаас вече е факт. Германецът ще се състезава във Формула 1 през сезон 2021.

Синът на 7-кратния световен шампион Михаел Шумахер разказа, че преговорите за преминаването му в американския тим са започнали след етапа в Сочи. Мик ще се състезава с №47 в новия си тим.

"Научих за възможното преминаване след етапа в Сочи, в този момент ситуацията не изглеждаше зле. Нищо обаче не беше ясно. Така че не бих казал, че съм научил за всичко много преди вас. Това е нещо страхотно, моята мечта се осъществи. Просто загубих дар слово след потвърждаването. Първо позвъних на семейството ми. Роднините ми се радват много за мен. Настроени сме с оптимизъм за следващия сезон. За Формула 1 реших да избера номер 47. Защо? 4 и 7 са любимите ми цифри, но тъй като бяха заети, реших да взема 47", коментира той.

"Интересно е, ако събера всички рождени дни в семейството ми ще се получи числото 47. Искам да благодаря на Хаас и Академия Ферари за оказаното ми доверие. Също така да изкажа благодарностите си към родителите ми. Знам, че съм задължен на всички. Голямо благодаря и на всички предани фенове на автомобилния спорт, които ме подкрепяха по време на цялата ми кариера", сподели 21-годишният Мик Шумахер.

"Както винаги, ще направя всичко, което е по силите ми и с нетърпение очаквам възможността да се отправя към това пътешествие заедно с Хаас", допълни германецът. Негов съотборник в американския тим ще бъде руснакът Никита Мазепин. 
БГНЕС