/ БГНЕС
Симона Халеп е новата носителка на трофея от Уимбълдън. Румънката буквално се разправи със славната ветеранка Серина Уилямс и за по-малко от час завоюва отличието.

За точно 57 минути Халеп взе мача с 6:2, 6:2. Така румънката спечели за първи път в Ол Инглънд Клъб, а Уилямс продължава да удря на камък в изравняването на рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от Големия шлем в кариерата си. 

БГНЕС

Досега двете имаха 10 мача една срещу друга, като 7-кратната шампионка на Уимбълдън беше спечелила всеки един път, когато и двете са излизали на корта. Единствената победа на съперничката ѝ беше през 2015 г. на Индиън Уелс, когато американката се отказа преди мача. 

БГНЕС

Сега обаче от неуверената игра в досегашните мачове на Халеп срещу тази опонентка нямаше и следа. Тя започна надъхано, покриваше всяка една точка от корта и максимално затрудни именитата си съперничка от другата страна на корта. 

БГНЕС

Румънката действаше мощно и дръпна с 4:0 след два ранни пробива. Това ѝ се оказа достатъчно просто да поддържа аванса си до края на сета и в крайна сметка след 6:2 взе първия сет. Тя просто не грешеше, а Уилямс беше неузнаваема. 

БГНЕС

Вторият сет беше равностоен до 2:2. След това Уилямс допусна невероятни грешки в подаването си, като подари на практика две лесни точки на Халеп, за да ѝ даде да направи пробив. От там до края на мача румънката сгази 37-годишната ветеранка и затвори мача при 6:2

БГНЕС

Така тя постигна още един връх в кариерата си и спечели втора титла от Големия шлем. Първият ѝ трофей беше на Ролан Гарос миналата година. Серина пък пропуска трета възможност да изравни Маргарет Корт с 24 трофея от мейджър-турнири, след като загуби финалите на Уимбълдън и US Open миналата година, както и в Лондон и през тази. 
gong.bg