Швейцарец гръмна двама българи и се самоуби
Швейцарец гръмна двама българи и се самоуби / netinfo

19-годишен швейцарец застреля двама българи, които живеели в дома на майка му във френскоезичната част на Швейцария, в град Нион.

След двойното убийство младежът се самоубил. Убийствата са разкрити от майката на младежа, която е от български произход и приела в дома си двамата българи на възраст 38 и 54 години. Имената на убитите не се съобщават. Смъртта на тримата е причинена от огнестрелно оръжие. Мотивите за двойното убийство не са известни. Съседи разказват, че младежът е бил с тежък характер и често създавал проблеми. Къщата, в която се разиграла драмата наскоро е била ремонтирана и пребоядисана от двамата убити българи. Жертвите са се грижели и за градината. Според запознати в деня на убийството двамата трябвало да се завърнат в България.

<!--Citat-->

"Затваря вратата, убива двамата и се самоубива. Това е страшно. Още чувам гласът на жената, която крещи и непрекъснато повтаря - има трима убити в къщата. Не мога да повярвам как се чувства майката, която намира сина си убит в дома й". Това каза един от съседите. Те разказват, че преди драмата не са чули да има някакви скандали. Те не са чули и фаталните изстрели. От полицията съобщиха, че българите са убити с карабина.

"Тези хора дойдоха преди два месеца. Те бяха поканени от 58-годишната българка, която наистина е добър човек", каза друг съсед. "Докато работеха непрекъснато се смееха, пееха и от време на време си плескаха ръцете за поздрав. Те трябваше да се завърнат преди два дни, но искаха да уредят напълно градина и затова се задържаха още два-три дни”, разказа друга съседка. Според полицията, ако българката е била в дома не е изключено и тя да е била сред застреляните. Българката се завърнала в дома около 23 часа вечерта в четвъртък. Тя е изпаднала в шок и е била настанена в местната болница Ивердон Ле Бен. Тя е била женена за българин, от когото има три деца. 19-годишният младеж е едно от тях. След развода съпругът й се е завърнал в България, където живее и в момента. След това тя се е омъжила за швейцарец за кратко време. Преди да убие двама българи младежът е заключил външната врата. Единият българин е убит в хола, а другият в банята. Младежът е открит в една от стаите на първия етаж от къщата с пушка между краката. Съседите разказват още, че 19-годишният младеж с инициали Д.Д. е създавал доста проблеми на майката.