/ БГНЕС
Емблематичният фонтан ди Треви в Рим в момента е в процес на временна поддръжка, част от по-широката програма на града „Caput Mundi“, съобщи кметът Роберто Гуалтиери, цитиран от седмичникът „Ил диформе“.

Поддръжката не е пълна реставрация, а краткосрочна операция, целяща да подобри състоянието на паметника преди предстоящия юбилей.

Посетителите скоро ще могат да се насладят на нова перспектива към фонтана благодарение на пешеходна пътека, която ще бъде монтирана през следващия месец. Това ново допълнение ще предлага уникална гледка към фонтана, като същевременно ще спомага за контролиране на потока от посетители.

БГНЕС

Кметът спомена и за плановете за ограничаване на броя на хората, допускани в близост до долната част на фонтана, за да се предотврати натрупването от посетители.

Този контролиран достъп ще осигури по-приятно преживяване за туристите.

Въпреки че се говори за евентуална система за билети, която да управлява влизането, не е взето окончателно решение. Засега входът ще остане свободен, като основният фокус е върху намаляването на струпването на хора с цел опазване на историческия обект.

БГНЕС

Въпреки продължаващата работа, туристите все още ще могат да се включат в традицията да хвърлят монети във фонтана. За целта ще бъде осигурена кошница, а събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност.

След като бъдат завършени, тези усилия ще помогнат да се запази красотата на фонтана ди Треви за бъдещите поколения, като същевременно се осигури по-добро преживяване за всички, които го посещават.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС